Contacto

Podéis contactar con nosotros por teléfono en el 93.399.79.58 o al 673 511 669, y también en nuestra dirección de correo electrónico cplbadalona@yahoo.com o entrando en nuestra página web www.cplbadalona.es.

jueves, 5 de mayo de 2011

EXPRESSAR LES EMOCIONS

Les emocions necessiten fluir com la sang que circula pel nostre cos. Quan estan bloquejades les arteries emocionals, quan el cor està obstruït, a la nostra vida li falta impuls, vitalitat. Per evitar patir no ens arrisquem a expressar els nostres sentiments. Ens acostumem a viure en un estat d'inèrcia emocional, en un estat d'hibernació o d'insensibilitat que ens protegeix del patiment però alhora també ens impedeix sentir l'alegria de viure ara. En qualsevol cas, mirar d'escapar de les nostres emocions és un exercici inútil d'autoengany. No hi ha forma de negar-les perquè es manifesten d'una manera o altra, per molt que ens resistim. Els sentiments són reals, no són les idees que es puguin rebutjar. Són una energia que si no s'expressa, si es reprimeix o es nega es torna tòxica dins el nostre cos. L'única opció real i sana és acceptar les nostres emocions, fer-nos amics d'elles i expressar-les apropiadament en el moment. 


Hi ha cinc emocions bàsiques: por, ràbia o ira, tristesa, alegria i amor. Tots els investigadors inclouen aquestes cinc principals i després hi ha altres investigadors que afegeixen el fàstic (aversió), la vergonya i la sorpresa. Es ben evident que totes elles tenen una expressió facial clarament definida. Després hi ha les "families de les emocions", com per exemple: la família de la por distingeix entre preocupació, ansietat, angoixa, temor, pànic, horror, terror, etc.. 


Una classificació que es fa automàticament és la de dividir-les entre emocions positives (alegria, amor), negatives (por, ira, tristesa, vergonya i fàstic) i ambigües (sorpresa). I el següent pensament que ens ve al cap és que llavors les emocions negatives són "dolentes" i les positives "bones". I aixó ens indueix també a pensar que "sóc dolent perquè sento una emoció dolenta". Fet que és del tot equivocat, ja que totes les emocions són legítimes i cal acceptar-les. 


Aurora Duarte - Coach.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Buscar este blog

Seguidores