Contacto

Podéis contactar con nosotros por teléfono en el 93.399.79.58 o al 673 511 669, y también en nuestra dirección de correo electrónico cplbadalona@yahoo.com o entrando en nuestra página web www.cplbadalona.es.

sábado, 19 de febrero de 2011

HABILIDADES SOCIALES (HHSS)



Les Habilitats Socials són un conjunt de conductes que es posen de manifest en les relacions amb altres èssers de la mateixa especie. En el cas de les persones, les HHSS donen a la persona que les posseeix una major capacitat per aconseguir els objectius que desitja, mantenint la seva autoestima sense malmetre la de les persones que l'envolten.

Aquestes conductes es basen fonamentalment en el domini de les habilitats de comunicació i requereixen d'un bon autocontrol emocional per part de l'individu. Les HHSS són part de la formació de l'individu des de la seva infància fins a la mort. Les HHSS es formen des de casa i influeixen a l'escola.

Hi ha diferents tipus d'HHSS: entre els que es poden entrenar hi trobem l'assertivitat, l'empatia (posar-se en el lloc de l'altre), la comunicació no verbal, la planificació, l'establiment de fites i objectius i la ressolució de problemes, entre d'altres. Les HHSS s'adquireixen mitjançant reforçament positiu i directe de les habilitats, i també mitjançant aprenentatge vicari o observacional, retroalimentació interpersonal i desenvolupament d'expectatives cognitives sobre les situacions interpersonals.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Buscar este blog

Seguidores